JKA Zaanstad is opgericht in april 2017. Aangetrokken door het traditionele Shotokan karate van de Japan Karate Associatie besloten een 5-tal karateka’s van de Budoclub Krommenie zich hierbij aan te sluiten. De trainingen stonden vanaf dat moment onder leiding van sensei Wim Neeft. De club traint elke maandag en donderdag van 19:30 tot 21:00 in de sportzaal van Obs De Dorpsakker aan de Brandakkerstraat 4 te Assendelft. Het is een club voor volwassenen en jong-volwassenen vanaf 16 jaar en ouder. Onze oudste leden zijn bijna 60 jaar en trainen nog volop mee, dus leeftijd is geen belemmering. Onze club traint de Shotokan karatestijl en is aangesloten bij de Japan Karate Association Nederland. Dit betekent dat de club op dezelfde manier traint als momenteel in Japan wordt beoefend. Regelmatig worden er landelijke trainingen gevolgd van JKA Nederland. Chief-instructor sensei Ramon Wewengkang (6e dan) en sensei Tamara Wewengkang (5e dan)  staan dan garant voor een leerzame ervaring. Jaarlijks organiseert JKA Nederland ook de Internationale Memorial stage waar er les wordt gegeven door bekende JKA-sensei uit Japan. Tevens wordt er door ons 3-wekelijks getraind in dojo Kaizen van Rob Groenewegen te Hilversum. Rob is 4e dan JKA en is voor ons, vanwege de afstand een onmisbare schakel tussen JKA Nederland (Beek, Limburg) en onze club.

De nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling en begrip van karate technieken op lange termijn. Dit in plaats van het op korte termijn kunnen maken van hoge trappen of het kunnen lopen van heel veel kata’s. We hechten meer aan kwaliteit dan kwantiteit. We oefenen een niet-contact stijl van karate die veilig en leuk is. Karate zorgt voor een goede conditie, maar van cursisten wordt niet verwacht dat zij zichzelf voorbij hun eigen grenzen duwen. Iedereen die fysiek moeite heeft om mee te komen, krijgt de tijd om te wennen aan de trainingsmethoden en zal langzaam maar zeker ontdekken dat zijn lichaam zich aanpast aan de training.

Het type karate dat we beoefenen is een sport, een zelfverdedigingsmethode en een fascinerende krijgskunst. Beginners zijn altijd welkom en kunnen eerst een kijkje komen nemen of direct meedoen.